Kada?

četvrtak i petak 22. i 23. rujna 2022. godine

Gdje?

kongresna dvorana Arene Varaždin, Šetalište F. Tuđmana 1, Varaždin

O čemu razgovaramo?

U središtu ovog simpozija su teme o djeci i mladima koji iskazuju poteškoće u ponašanju. Djeca i mladi s poteškoćama u ponašanju su jedna od najzanemarenijih skupina u sustavu socijalne skrbi unatrag više od deset godina. Reforma sustava kroz deinstitucionalizaciju i transformaciju domova u pružatelje usluga nije polučila pozitivnim učincima, čemu stručnjaci koji rade na poslovima zaštite djece i mladih s poteškoćama u ponašanju svakodnevno svjedoče i o čemu učestalo govore. Nedostatak smještajnih kapaciteta u udomiteljskim obiteljima, nedostatak specijaliziranih udomiteljskih obitelji, nedostatak domova koji rade tretmanski s djecom i mladima, duge liste čekanja prilikom smještaja djece u ustanovu, čekanje na stacionarnu opservaciju, manjak socijalnih usluga u zajednici, nejednakost i regionalne razlike samo su neki od problema s kojima se stručnjaci sustava socijalne skrbi svakodnevno susreću.

Rukovodeći se dobrim iskustvima stručnih skupova u kojem je naglasak na uspostavi međusobne komunikacije i suradnje raznih dionika koji rade na istom području, i na ovom smo skupili praktičare koji će govoriti o tome što oni rade, koje metode koriste, kako surađuju i što nedostaje. Simpozij je interaktivnog karaktera, a uz stručnjake svoja razmišljanja i iskustva iznijet će i korisnici.

Program Simpozija

Na simpoziju vas očekuju izlaganja predstavnika odgojno-obrazovnih institucija iz raznih resora, predstavnika centara za socijalnu skrb, centara za pružanje usluga u zajednici, izlaganja stručnjaka sa Studijskog centra Socijalnog rada te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, predstavnika zavoda za javno zdravstvo, predstavnika OB Varaždin, Odjela psihijatrije, specijaliziranih službenika MUP-a, predstavnika općinskog državnog odvjetništva i općinskog suda. Uz navedeno, očekuje vas izlaganje iz korisničke perspektive, a također smo pripremili i više video priloga o iskustvima naših korisnika te pokoje iznenađenje.

Detaljni program ćemo vam dostaviti naknadno. Predviđeno trajanje programa simpozija za četvrtak je od 9-16 sati, a u petak od 9-15:30 sati.

Registracija sudionika i kotizacija

Sudionici se mogu prijaviti putem https://forms.gle/97gm51i6nwJrJYDW9 ili na e-mail uz.vas2@gmail.com

Ukoliko se prijavljujete putem e-maila molimo navedite slijedeće podatke: Ime i prezime, OIB, e-mail, naziv ustanove/organizacije iz koje dolazite, broj dana koje želite sudjelovati na simpoziju, naziv komore radi prijave bodovanja te broj članske iskaznice u komori. 

Plaćanje molimo izvršite na IBAN HR 33 2390 0011 1007 79042, Hrvatska poštanska banka – opis plaćanja:  Kotizacija za sudjelovanje na simpoziju za: Ime i prezime, OIB.

OIB Udruge Uz vas: 14408619526

Na e-mail ćete zaprimiti potvrdu da ste se uspješno prijavili kada zaprimimo uplatu. 

Simpozij će biti prijavljen strukovnim komorama radi bodovanja.

Službeni jezik simpozija je hrvatski jezik. 

iznos kotizacije po sudioniku

oba dana

jedan dan

Rana kotizacija do 2.9.2022. godine

400 kuna

250 kuna

Rana kotizacija do 2.9.2022. godine za više od dvoje sudionika iz iste ustanove

300 kuna

200 kuna

Kasna kotizacija do 16.9.2022. godine

600 kuna

350 kuna

Kasna kotizacija do 16.9.2022. godine za više od dvoje sudionika iz iste ustanove 

500 kuna

300 kuna

U cijenu kotizacije uključeno je osvježenje u pauzi, ručak, potvrde o sudjelovanju te zbornik izlaganja u pdf formatu.

Za sva pitanja slobodno se možete javiti na e-mail uz.vas2@gmail.com

ili na mobitele Renate Sever 099/639-1920 i Teodora Sabolića 095/912-6216

Veselimo se Vašem dolasku :)